Concept van fietsatelier Greasy Hands in Tervuren

 

 

 

Greasy Hands is een old school race-en mountainbike fietsenmaker met een moderne visie. Wij focussen op kwaliteits fietsherstellingen, op het optimaliseren van uw fiets, op tuning met high-end onderdelen en tot slot op een opbouw à la carte.

 

Onze filosfie is dat alles moet kunnen en dat samen met de klant wordt gezocht naar een optimaal resultaat. Greasy Hands geeft advies, niet gebaseerd op winst maar op jarenlange ervaring in zowel race als mountainbike. Wij volgen alle nieuwe trends maar blijven sceptisch tov Marketing. Waar we niet zelf mee willen rijden, adviseren we ook niet aan onze klanten.

Wij zijn niet gericht op massaverkoop en werken met een vast forfait op onderdelen zoals frames, groupsets, wielen, accessoires etc. Focus ligt op het zoeken naar juiste oplossingen, herstellingen en montage. Klanten kunnen komen voor een herstelling, het monteren van nieuwe onderdelen, de opbouw van een volledig nieuwe fiets met de onderdelen naar keuze, advies ivm de verbetering van de zithouding, etc.

 

Greasy Hands monteert met plezier de onderdelen die u online heeft gekocht, helpt u bij het zoeken naar de juiste onderdelen of bestelt uw onderdelen aan de laagste prijs.

 

 

 

Racefietsen

 

 

 

Herstellingen:

Greasy Hands doet alle herstellingen van racefietsen. Daarbij trachten wij altijd voorrang te geven aan een kwaliteitsherstelling boven een vervanging. Wij bestellen de vereiste stukken voor u of u levert de stukken en wij monteren.

Opbouw van fietsen à la carte:

Greasy Hands bouwt volledige koersfietsen op maat van de klant. Basis kan eender welk frame zijn van carbon, aluminium, edelstaal of titanium. Voorkeur gaat uit naar groupsets van de fabrikanten Sram ( Red, Force of Rival ) en Shimano ( Dura-ace, Ultegra of 105 ). Ook adviseren wij de klant over de meest geschikte wielen op basis van gebruik, gewicht van de rijder etc. Uiteraard adviseren wij enkel kwalitatieve onderdelen waar we zelf ervaring mee hebben.

Zitpositie:

Greasy Hands zorgt voor een optimale zitpositie op basis van gebruik ( wedstrijden, vrije tijd,…. ), lenigheid, afmetingen en leeftijd van de rijder. Wij geven voorkeur aan frames met een balhoofd aangepast aan de rijder zodat het gebruik van spacers minimaal blijft. Extreme frame geometrieën worden enkel geadviseerd aan wedstrijdrijders.

Stock:

Greasy hands houdt permanent een stock van de meest courante onderdelen als binnen-en buitenbanden, drinkbussen, remblokken, CO2- patronen, bartape etc. Hierbij wordt voorkeur gegeven aan kwaliteitsmerken als Continental, Schwalbe, Sram, Shimano, Lizard Skins, Fizik ed.

 

 

 

Mountainbike

 

 

 

Herstellingen:

Greasy Hands doet alle herstellingen van mountainbikes. Het tubeless maken van wielen is geen probleem. Een à la carte wiel laten bouwen behoort ook tot de mogelijkheden. Volledig kuisen van de fiets met milieuvriendelijke producten, opnieuw smeren van de transmissie en controle van de remmen is geen probleem. Greasy Hands beschikt over een ultrasound cleaner voor het reinigen van kettingen, cassettes, chainrings, derailleurs ed.

Opbouw mountainbike à la carte:

Greasy Hands bouwt volledige mountainbikes op maat. Wij geven hierbij de voorkeur aan carbon en titanium frames ( 29 inch voor mannen, 27,5 inch voor vrouwen ). Voorkeur gaat uit naar framebouwers als Kona, Salsa ( titanium ) en Trek, Cannondale, Specialized, Santa Cruz en Rocky Mountain ( carbon ). Voor velgen werken wij graag met Notubes, voor naven met Dt-Swiss 240S en Chris King. Wat voorvorken betreft zijn we absolute fan van de Lefty voorvorken van Cannondale. Die kunnen met een adaptor omgebouwd worden in eender welk frame. Tuning bij www.tuneyourlefty.com.

 

Greasy Hands geeft u graag expert advies over de juiste banden, bandendruk, hydraulische schijfremmen, afstelling van vorken, grips en alle andere onderdelen ( zadels, sturen, stuurpennen, schijven, derailleurs ). Ook voor vragen aangaande compatibiliteit kan u bij ons terecht.

E-mountainbikes:

Greasy hands gelooft ook zeer sterk in de toekomst van elektrisch ondersteunde mountainbikes. Wij werken enkel met Boschsystemen ( 500 Watt ). Tuning met een Polini High speed module is mogelijk ( topsnelheid 50 km/u ). De Greasy Hands shop heeft een “full suspension” testbike. Vraag gerust voor een test.

 

 

 

Contact

 

 

 

 Bereken route